Прогнозират ръст на инвестициите в онлайн реклама

Прогнозират ръст на инвестициите в онлайн реклама

Инвестирането в онлайн реклами ще се разрастне през следващите няколко години за сметка на офлайн рекламите, при които инвестициите ще бъдат по-малко, прогнозират маркетолози.

Стандартните марктеингови бюджети се преориентират все повече към дигиталните рекламни платформи. Дигиталният маркетинг изисква по-малко средства и дава по-добра обратна връзка, насърчава непосредствената клиентска комуникация и не на последно място той е измерим по параметри, по които традиционната реклама не е, твърдят маркетолозите.

Развитието на дигиталната реклама е тема, включена в конферентната програма на организираното в България и първо за Югоизточна Европа изложение за е-маркетинг и е-бизнес – Webit.

Предпочитанията на потребителите да модифицират дигиталната среда, която им предоставя повече опции и информация, осигурявайки по-голям достъп и по-интензивна интеракция на потребителя с марката. В днешно време потребителите искат да получават специализирана информация в областта на техните интереси, да регулират честотата, с която я получават и каналите, по които тя достига до тях. Това се очертава като предизвикателство пред маркетолозите.

В тази връзка предтсавителите на водещи международни компании ще дискутират темата за дигиталната реклама по време на конферентната програма на Webit.

Сред поканените лектори са Крисчън Ернандес Гаярдо, директор Нови пазари за Google, Майкъл Стеклар, управляващ директор за Platform-A UK America Online (AOL), Норм Джонстън, глобален дигитален лдиер за Mindshare Worldwide, Алън Хюриъкс, президент на IAB Europe. Модератор ще бъде Пламен Русев, председател на е-Академия, основател на design.bg Bulgaria и домакин на Webit.

Вирни се горе