При висок интерес премина информационния ден по обявените пет процедури за подбор на проекти по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”

При висок интерес премина информационния ден по обявените пет процедури за подбор на проекти по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”

Лектори от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност” – Дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представиха условията и начина на кандидатстване по процедурите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програми: „Технологична модернизация в малки и средни предприятия”; „Технологична модернизация в големи предприятия”; „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия”; „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”; „Подкрепа за създаване на технологични паркове”,съобщи пресаташето на областната управа. В информационния ден по по обявените пет процедури за подбор на проекти по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г. се включиха 44 управители и представители на фирми и работодателски организации, мениджъри и експерти от област Смолян. Областният управител инж. Стефан Стайков приветства представителите на бизнеса и на Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност”, като им благодари за отделеното време и за това, че са откликнали на желанието му за провеждане на такъв информационен ден в Смолян. Той се обърна към присъстващите с думите: По този начин, с този жест, ние показваме отношението си към бизнеса в нашата област и декларираме волята си да му помагаме да се развива, да печели и да разкрива нови работни места, което за нас е жизнено важно! Оперативна програма КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ е програмата на ЕС, насочена изцяло към малките и средните предприятия. Грантовете по нея дават възможност да се модернизира оборудването, да се въведат нови технологии, дори да се стартира ново производство на иновативни прдукти. Това е програма със значително улеснена процедура по кандидатстване и одобрение. Затова аз бих искал да бъдете активни, да не подхождате преднамерено и скептично, и днес да уточните с представителите на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма всичко онова, което ви вълнува. Сигурен съм, че този ден ще бъде ползотворен за вас и много се надявам, макар и с малко да сме допринесли с нещо полезно за вашата дейност. Още повече бих се радвал, ако вие намерите формата, под която кандидатствате и представите и вашия проект за финансиране! Ние сме готови и за съдействие и оттук натам, така че не се притеснявайте да ни търсите, щом смятате, че можем да бъдем полезни,заяви инж.Стайков.

Вирни се горе