Подписват първия договор от Смолян по проект "Енергийно обновяване"

Подписват първия договор от Смолян по проект "Енергийно обновяване"

При засилен интерес премина информационната среща по проект „Енергийно обновяване на българските домове” между представители на сдружения на етажната собственост от Смолян и представители на Проектния мениджър за регион Южен централен, Фонда за жилищно обновяване и Корпоративна търговска банка.

На 03.06.2013 г. залата на Областен информационен център (ОИЦ) – Смолян прие над 15 души, управители на сдружения на етажната собственост, които се намират на различен етап от кандидатстването си по проекта и заинтересовани граждани. Участниците в информационната среща бяха запознати с новите моменти при кандидатстването по проекта, в това число увеличения процент на безвъзмездна помощ от 50% на 75%. Най-голям интерес предизвика възможността за поемане на 100% на разходите по енергийното обновяване на жилищата на социално слаби собственици в кандидатстващи сгради.

В последвалата дискусия всички присъстващи имаха възможност в неформална обстановка да получат отговор на своите въпроси от представителите на „Обединение енергийна ефективност за жилищни сгради”, както и да разискват индивидуално конкретни казуси и предварителни бюджети за енергийно обновяване на кандидатстващите сгради.

ОИЦ – Смолян е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ – Смолян е създаден в рамките на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Смолян”, финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO002-3.3.02-00020-C0001.

Вирни се горе