Пазарът на имоти в България остава много затруднен

Пазарът на имоти в България остава много затруднен

Въпреки възстановяването на пазара на имоти в някои части от Централна Европа условията за работа в България остават много затруднени, казват от инвестиционния фонд за имоти Engel East Europe, който развива няколко жилищни проекта в София.

Докато бизнес средата в Централна и Източна Европа остава много трудна като цяло, пазарите в Чехия и Полша се стабилизираха. Унгария и България обаче остават изключително затруднени, казват от фонда.

Компанията смята да се фокусира върху завършването на проектите в горния ценови сегмент, което „при отсъствието на отписвания на активи се очаква да подобри брутния марж на компанията в сравнение с предходния отчетен период, поради очакваното подобрение на брутния марж и цената на една (жилищна) единица“, се казва във финансовия отчет на компанията за полугодието.

По-рано тази година компанията съобщи, че ще ограничи развитието на нови проекти в България и Румъния и ще се концентрира върху пазарите в Централна Европа и върху Сърбия.

Поради кризата компанията не е стартирала нито един нов проект през първите шест месеца на годината, като е спряла работата по проект в Полша.

Вирни се горе