Орешарски връчи „Инвеститор на годината 2013г.” на „АББ България ЕООД”

Орешарски връчи „Инвеститор на годината 2013г.” на „АББ България ЕООД”

Наградата за цялостен принос „Инвеститор на годината 2013 г.” бе връчена от министър-председателя Пламен Орешарски на „АББ България ЕООД” – за принос в енергийния сектор. Екип на Smolyannews.com присъства на събитието.

Конкурсът „Инвеститор на годината“, организиран всяка година от Българската агенция за инвестиции, има за цел да отличи най-значителните инвестиционни проекти, постигнати в България. Наградите бяха в седем категории. Гости на церемонията бяха министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, министърът на земеделието Димитър Греков, зам.-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и зам.-министър на транспорта Георги Тодоров. Едни от критериите, по които са оценявани участниците са „Дебют в България, наемане са висококвалифицирани кадри, иновации и др. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение.

Правителството пречи по-малко на бизнеса и това дава ефект. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на тържественото връчване на годишните награди.

Опитваме се да намалим административните тежести, да разплащаме и да облекчим акредитирането. Прогресът зависи и от вас, като внасяте в бизнеса иновативност и склонност към риск”, заяви Орешарски.

Вирни се горе