ОББ e Банка на годината

ОББ e Банка на годината

ОББ беше определена за Банка на годината за 2008 г. от Комитета на престижната награда на в. Пари. Така, за втори път откакто в. Пари присъжда банковите “оскари”, ОББ печели голямата награда, съобщава ipo.bg.

Другите призьори в отделните категории са за пазарен дял – наградата отива в Уникредит Булбанк, най-динамично развиващата се банка е МКБ Юнионбанк, а най-ефективният трезор през миналата година е Българо-американската кредитна банка. Сред всички трезори в България читателите на в. Пари определиха Първа инвестиционна банка като кредитната институция у нас с най-добро обслужване. Така ПИБ стана Банка на клиента за четвърти път.

Освен петте традиционни приза, тази година вестникът за първи път реши да отличи и най-добре представилият се чуждестранен банков клон у нас. Призът спечели гръцката Алфа банка – клон България. В условията на финансова и икономическа криза в. Пари реши да връчи и една специална награда на управителния съвет на БНБ за приноса му в запазването на стабилността на банковата система и валутния борд у нас.

Вирни се горе