Модернизират по проект индустриалното предприятие "ЕМЕ" АД в Смолян

Модернизират по проект индустриалното предприятие "ЕМЕ" АД в Смолян

В съответствие с приложимите правила за информация и комуникация, предвидени в Регламент (ЕС) № 1303 на Европейския парламент и на Съвета на Европа, индустриалното предприятие „ЕМЕ“ АД- гр. Смолян пристъпи към изпълнение на проект BG 16RFOP002-2.001-0920 „Технологична модернизация на ЕМЕ АД“.

Проектът се осъществява с подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. Проектът включва доставка на ново технологично оборудване на стойност 686 900 лв. по процедура „Подобряване на производствения капацитет на МСП“.

Предоставената от Управляващия орган – ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ на Министерство на икономиката – безвъзмездна финансова помощ възлиза на 412 140 лв. Продължителността на изпълнение на проекта е 12 месеца.

ЕМЕ АД Смолян има традиции в производството на качествени и надежни електроинсталационни елементи като битови ключове и контакти, разклонители, щепсели, бутони и плафониери, кабелни накрайници и конзолни кутии.

Вирни се горе