Лукойл свали цените на горивата

Лукойл свали цените на горивата

„Лукойл Нефтохим Бургас“ свали цените на горивата. литър от масовия бензин А95 вече се продава в бензиностанциите от веригата на Лукойл за 2.72 лв, или с 5 ст. по-евтино. Дизелът поевтиня до 2.66 лв. След като на международните борси цените на петрола се сринаха през последните няколко дни и продължават низходящото си движение, бургаската рафинерия понижи цените на бензина и дизела на едро.

Цената на високооктановия А98 се понижава също с 5 ст. до 2.88 лв. за литър, а дизелът поевтинява до 2.66 лв. на дребно.

От началото на седмицата цента на сорт Брент падна в Лондон с близо 10 долара или 8.5%, до 107 долара за барел с краткосрочна доставка. В същото време еврото поевтиня спрямо долара с 1.4%, до 1.2949 EUR/USD. Така че, вероятно предстои по нататъшно сваляне на цените на горивата от страна на Лукойл.

За това допринасят и прогнозите за увеличаване на износа на суровината от Русия в следващите месеци. Reuters съобщи, че руският експорт през черноморското пристанище Новоросийск ще нарасне с повече от 8%, до 11.68 млн. барела през четвъртото тримесечие на годината, като това ще окаже допълнителен натиск върху цените на горивата в региона.

Вирни се горе