„Костал“ с награда „Инвестиция в разширяване на бизнес“

„Костал“ с награда „Инвестиция в разширяване на бизнес“

БАИ връчи „Оскарите“ на икономиката на десетата юбилейна церемония „Инвеститор на годината 2015“

За десети юбилеен път Българската агенция за инвестиции (БАИ) връчи наградите „Инвеститор на годината“ и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Тържествената церемония се проведе на 10 февруари 2016 г. в зала „Роял“ на София Хотел Балкан.

На събитието пристигнаха вицепремиерите Меглена Кунева и Томислав Дончев, министрите Божидар Лукарски Николина Ангелкова, Ивелина Василева, Лиляна Павлова,зам.министрите Любен Петров и Даниела Везиева, много представители на бизнес елита и лидери в обществено политическия живот. Сред гостите бяха извънредните и пълномощни посланици на Германия, Япония, Казахстан, Турция, Румъния, Азербайджан, Алжир, Белгия, Словакия, Република Южна Корея, много търговски представители, председатели на двустранни търговско-индустриални камари, депутати от различни парламентарни групи, журналисти.

Статуетката Златен бик, изработена от скулптора Сейфетин Шекеров, получиха Удуърд, Стандард Профил България ЕАД, Костал България ЕООД и Уолтопия ООД.

Немската компания „Костал“, която 2015-та година откри второто си предприятие в Смолян, стана носител на наградата в категория „Инвестиция в разширяване на бизнес“ на Българската агенция за инвестиции.

Компанията е установена от 21.03.2011г. на българския пазар.

Общият размер на инвестицията до края на 2015г. е 37 млн. лв., оборота за 2015 е над 100 млн. лв.

Компанията всяка седмица произвежда модули за управление и други модули за над 100 000 автомобила. Откритите работни места са над 1000.

В България се произвеждат части за повечето от международните производители като Форд, VW (Ауди, Шкода, Порше, Бентли), ФИАТ, Даймлер, Рено).

„За мен е чест да наградя победителя, именно в категорията “Инвестиция в разширяване на бизнеса”, защото за нас са важни не само новите инвеститори, но и тези, които остават и развиват дейността си. Радвам се, че голяма част от чуждестранните инвеститори остават и разширяват проектите си, това показва, че условията, които предлагаме осигуряват стабилни перспективи в дългосрочен план. Именно от това се нуждае бизнесът в България и в тази посока сме насочили усилията си“. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, който връчи наградата на Йоаким Грабовски- генерален мениджър на “Костал”.

Вирни се горе