Каймата „Стара планина” върнала Найденов в ученическите години

Каймата „Стара планина” върнала Найденов в ученическите години

На вкус и цвят приятели няма. Така земеделският министър Мирослав Найденов отговори на въпрос след заседание на МС, защо продуктите с етикет “Стара планина” на някои потребители не се харесват на вкус.

Според министъра хората, до които той се е допитал харесват вкуса на тези продукти.

Със сигурност тези продукти са от месо, коментира Найденов и допълни, че в магазините са останали и продукти със соя и сланина, така че хората имат избор.

В момента месопреработвателите не могат да отговорят на поръчките на търговските вериги, стана ясно още от думите на земеделският министър.

Търсенето е много голямо, категоричен бе Мирослав Найденов.

Министърът вече е опитал кюфтета и кебапчета от кайма с етикет “Стара планина”. Те наистина са с вкуса, който помня от ученическите си години, каза той.

20 години българите ядат млечни подобия и вече хората са отвикнали от вкуса на истинското кисело мляко, така е и с месото, заяви Найденов.

Той припомни, че започват проверки на храната в детските градини. Следващата седмица Найденов и столичният кмет Йорданка Фандъкова ще посетят някои столични градини, но не бе заявено кои ще са те.

Като родители и общество трябва да направим всичко възможно нашите деца да ядат все по-качествена храна, смята министърът.

Той допълни, че няма фактори, които да налагат поскъпване на цената на олиото. Всяка година се прави опит да се пробват цените, коментира Мирослав Найденов и допълни: „Именно есента е сезонът на туршиите, съставна част от които е и олиото. Може и да е поради тази причина".

Вирни се горе