Инвестират над 4 млн. лв. в "Горубсо-Мадан"

 Инвестират над 4 млн. лв. в "Горубсо-Мадан"

Четири милиона и 200 хиляди лева ще бъдат инвестирани през 2013-а година в ГОРУБСО – Мадан. Това съобщи Никола Добрев, главен изпълнителен директор на пловдивския Комбинат за цветни метали, цитиран от БНР.

КЦМ 2000 и “Минстрой холдинг” придобиха чрез акционерната фирма “Върба – Батанци” над 90 на сто от акциите на ГОРУБСО – Мадан. Така беше сложен край на протестите на миньорите.

По думите на Никола Добрев иновациите в рудодобива са в радикалната промяна на минните технологии за изземване на руда и внедряване на високопроизводителни машини. В новата мина “Върба- Батанци”, където се предвиждат инвестиции от 2 милиона лева, се очаква обезпечаване на добив до 12 хиляди тона още през следващата година.

Сред основните задачи пред КЦМ 2000 за следващата година Никола Добрев открои довършването на изцяло новия оловен завод. Той се изгражда по нова технология, а в света има само три подобни предприятия.

С всичко това, което сме заложили като инвестиция, машини, съоръжения, производителността ще нарасне два пъти и половина, прогнозира той.

Вирни се горе