Група KOSTAL - независима, глобално ориентирана, семейна фирма

Група KOSTAL - независима, глобално ориентирана, семейна фирма

KOSTAL е независимо семейно предприятие, създадено през 1912 год. в немският град Lüdenscheid (Люденшайд). Ръководството на международните групи и до днес има седалище в този град, в който компанията е основана от Leopold Kostal (първоначално Košťál-Кощтял), родом от Mnichova Hradiště (град в Чехия).

В България, KOSTAL действа посредством дъщерната компания КОСТАЛ България ЕООД, създадена на 21 март 2011г. като дъщерно дружество на немската холдингова компания KOSTAL. Производството в Смолян започва на 2 май 2011г. в реконструираната сграда на бившия тютюнев склад. В българския завод отначало се е произвеждало само подволантови ръчки за светлини, мигачи и чистачки. През юни 2011г. е открит малък Шприц цех, за производството на пластмасови части предназначени за монтаж, а от септември 2011 е въведен и процес Тампопринт (печат на различни символи върху пластмасови части). Благодарение на това днес KOBU-SL може да произвежда някои пластмасови части от тяхното първо шприцоване до крайния монтаж.

При откриването на завода в Смолян през 2011г. собственикът Андреас Костал сподели, че преди 100 години прадядо му е основал фирмата, а днес той е поел нейното ръководство от баща си. Фирмата е изцяло семейна, но това не пречи да има позиции на четири континента и да произвежда продукция за милиарди евро, както и да е един от най-търсените партньори на водещи машиностроителни, автомобилни и високотехнологични компании.

„При нас качеството непрекъснато се повишава. Ако една част на милион е некачествена, за нас е катастрофа”, коментира тогава Костал. През 2012г. година KOSTAL Group отбеляза 100-годишнина от основаването. Основната дейност на групата е разработка и производство на технологично напреднали електронни и електромеханични продукти. Групата има 28 офиса в 19 държави с общо заети около 11 000 души и осигурява компетентни и гъвкави услуги на местна основа.

Между клиентите са най-големите световно известни автомобилни заводи, като Daimler Chrysler, Ford, General Motors, Fiat, Audi, PSA или Volkswagen (най-известният клиент). Приоритетът на компанията е високото качество на продуктите, които отговарят на редица важни международни стандарти за управление на качеството и опазване на околната среда, както и безопасността и здравето при работа на нашите служители Ключът към успеха на компанита е максималното качество на продуктите, които предлага фирмата на своите клиенти.

Значително внимание се посвещава на изследвания и разработването на нови продукти и цялостното им тестване във всички етапи на разработване и производство. Един от ключовите елементи на успеха са служителите на фирмата, за тяхното обучение и кариерно развитие постоянно се инвестират значителни средства.

ПОЛИТИКА ПО КАЧЕСТВОТО

КАЧЕСТВОТО е основа за всички дейности, реализирани в KOSTAL! КАЧЕСТВОТО е основа за спечелване на общата удовлетвореност на клиентите. Това се стараем да постигнем с непрекъснато повишаване на качеството, усилия за постигането на нулев брой дефекти и повишаване знанията на работниците. Качеството е решаващ фактор за успеха в международната конкуренция! Постигането на целта на тази политика е в интерес на всички служители на всички нива.

ПОЛИТИКА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

Компанията е наясно, че всички нейни дейности, пряко или косвено влияят върху околната среда. Ето защо се стараем да постигаме икономическите си цели съобразявайки се с опазването на околната среда. Това означава внимателно използване на природните ресурси, материали и енергия. Главно, отпадъците които не може да се рециклират се ликвидират, като се вземе под внимание околната среда и спазването на всички съответни закони и регламенти.

Вирни се горе