ГЕРБ обмисля да върне горите към Министерството на земеделието

ГЕРБ обмисля да върне горите към Министерството на земеделието

ГЕРБ обмисля сектор “гори” да бъде върнат отново към Министерството на земеделието.

Това каза на пресконференция номинираната за министър на земеделието Десислава Танева. В сградата на Народното събрание на площад “Александър Батенберг” се състоя среща между бъдещето ръководство на земеделското министерство и представители на браншовите организации в земеделието, в която участва и Бойко Борисов.

Десислава Танева по принцип приема идеята за промяна и в името на министерството – в Министерство на земеделието и селските райони. Окончателното решение ще бъде взето колективно, подчерта тя. На въпрос за конфликт на интереси заради участието й в различни дружества, бъдещият министър отговори, че е подала оставка от всички бордове.

В тях Танева е участвала като мениджър. Десислава Танева посочи, че предстоят проверки във всички звена на земеделското министерство. Реваншизмът обаче нямало да бъде целенасочена политика на ГЕРБ.

Номинираният за председател на парламентарната комисия по земеделие Мирослав Найденов смята за уместно директорът на Държавен фонд “Земеделие” да бъде избиран с конкурс, каквато е и европейската препоръка, защото оттам минават много пари.

Той също потвърди, че няма да има безцелни уволнения, но “трябва да видим как е разпределена държавната баница в Държавен фонд “Земеделие” и в земеделското министерство”. В края на срещата бъдещият министър обеща на земеделските производители да работят в пряк контакт.

Вирни се горе