EVN съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

EVN съветва какво да направим при по-дълго отсъствие от дома през празничните дни

Компанията предлага безплатно известяване по SMS или имейл

EVN България предлага няколко кратки и практични стъпки на своите клиенти, които планират по-дълго отсъствие от дома по време на коледните и новогодишни празници. Стъпките са лесни за изпълнение и са насочени към повишаване на информираността на клиентите относно факторите, които могат да повлияят на тяхното потребление дори и при отсъствие от дома. Стъпките включват: Изключете всички електроуреди, които не е необходимо да работят във Ваше отсъствие. Важно е да се знае, че уреди като хладилник или фризер, които не винаги е подходящо да се изключват, ще продължат да консумират електроенергия. Изключете от щепсела уреди като телевизор, аудио-уредба и монитор, защото и в режим на stand-by те ще продължат да консумират електроенергия. Уверете се, че външни хора нямат достъп до електрически контакти, които са част от ел.инсталацията на Вашия имот. Запишете показанията на електромера си преди да заминете и сравнете данните при завръщането си. Ако във Ваше отсъствие няма достъп до Вашия електромер, можете да заявите посещение на отчетник на денонощен телефон 0700 1 7777 в удобно време.

С цел навременна информираност EVN България съветва клиентите си да предоставят телефонен номер или имейл, на който безплатно да получават актуална информация за: Стойност на месечната фактура – по SMS или имейл Известяване преди прекъсване за неплатени задължения – по SMS или имейл. Посочените SMS/имейл услуги са безплатни и се заявяват лесно и удобно по имейл на info@evn.bg или на място в EVN Офис.

EVN България напомня, че особено през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат следните фактори: режим и интензивност на потребление при всеки клиент/всяко домакинство състояние на жилищната сграда/имот налице ли са енергийноефективни мерки в имота/сградата външна температура: понижението на външната температура с 1 °C увеличава потреблението на енергия за отопление с около 10%. вид и брой на използваните уреди и техният клас на енергийна ефективност, брой помещения в жилището, които се отопляват, брой живущи в жилището и др.

Вирни се горе