ЕВН България се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята”

ЕВН България се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята”

ЕВН България ще намали осветлението в своите административни сгради за един час в събота, като своя принос ще дадат и близо 3000 сътрудници на дружеството.

ЕВН България ще се присъедини към глобалната инициатива „Часът на Земята 2011”, като за времето от 20.30 до 21.30 ч. на 26 март дружеството ще угаси фасадното осветление на своята централа в гр. Пловдив и на своите 39 Клиентски енергоцентрове в Югоизточна България. По този начин дружеството се надява да обърне внимание на своите клиенти върху необходимостта от оптимално използване на енергията и природните ресурси.

ЕВН България ще пристъпи към угасяне само на фасадното осветление на своите сгради, тъй като основната му дейност изисква денонощно функциониране на основна инфраструктура и клиентско обслужване в Центъра за връзка с клиенти.

Допълнително своя принос ще дадат и близо 3000 сътрудници на дружеството.

По време на „Часът на Земята 2010” дружеството отчете намаление на товара на потребление с около 6 % спрямо същите часове седмица по-рано. Средно за цялата територия на обслужване на „ЕВН България Електроразпределение” АД в Югоизточна България за един час през 2010 г. бяха спестени 75 120 kWh, което се равнява на сердномесечното потребление на електроенергия на близо 230 средностатистически домакинства.

Вирни се горе