EVN България готови за зимния сезон

EVN България готови за зимния сезон

EVN България Електроразпределение посреща започналия вече зимен сезон с подготвени съоръжения и сътрудници. Подготовката обхвана въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Основните направления на подготвителните мероприятия включваха инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на ново оборудване, специализирана техника и инструменти. Дружеството посреща зимния сезон с достатъчен запас от складови наличности и необходими материали. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството, внимание беше отделено и на зимните курорти и туристически центрове, съобщиха от дружеството.

По-конкретно подготовката на EVN България Електроразпределение обхвана следните дейности: инспекции на 56 500 км мрежи средно и ниско напрежение подменени 1720 стълба по мрежи средно и ниско напрежение извършени инспекции на всички трафопоста и възлови станции, собственост на дружеството. във всеки един трафопост е направена цялостна и комплексна проверка на съоръжението и оборудването доставка на материали и техническо оборудване по места преглед на специализираната механизация – 369 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 30 високопроходими автовишки. Допълнително са осигурени и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места. доставена специализирана техника и материали – дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, 150 комплекта снегоходки, инструменти за работа под напрежение. Специалистите на дружеството монтират дистанционни щанги между проводниците на въздушните линии против допир в случай на буря или силен вятър. дружеството е осигурило и дизел-генератори, в случай на екстремни атмосферни условия, които забавят бързото възстановяване на захранването при аварии подготвени автомобили за работа при зимни условия изградена вътрешна мрежа в дружеството за бърза комуникация, независима от външни доставчици модерна система за телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръженията по мрежата. През 2013 г. бяха изградени 36 нови обекта с дистанционно управление от общо 252. 76 дежурни екипа Усъвършенствана система за координация на аварийните екипи чрез използване на GPS. възможност за включване до 1200 сътрудници при извънредни ситуации. Допълнително включване на външни фирми при необходимост.

Отчитайки опита от работата на дружеството в условия на тежка зимна обстановка, дружеството е създало необходимата организация за действия при усложнени условия: въведена е организация на аварийните екипи, налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и 4 центъра за специализирана техника. В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен кризисен щаб.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и Териториални дирекции ”Гражданска защита”. На всички областни управители, общински кметове и директори на Териториални дирекции "Гражданска защита” е предоставена информация за конкретните лица за контакти от EVN България.

Вирни се горе