Доц. д-р Андрей Кехайов стана почетен гражданин на Община Сухиндол

Доц. д-р Андрей Кехайов стана почетен гражданин на Община Сухиндол

Сухиндол празнува 50 години от обявяването си за град

Община Сухиндол днес празнува 50 години от обявяването си за град Това се случва на днешната дата през далечната 1970-та година, когато тогавашния държавен глава Тодор Живков идва на място и прочита решението. По време на празничната програма днес бяха наградени заслужилите и почетни граждани на Сухиндол.

Председателят на общинския съвет Борислав Вълев прочете решението на местния парламент, с което се удостоиха и новите почетни граждани. Посмъртно званието получи д-р Александър Маринов. А днес двустранен плакет и званието почетен гражданин на Сухиндол получи доц. д-р Андрей Кехайов. Той подари картина на кмета инж. Пламен Чернев и обеща с този акт да продължи дарителството си за Община Сухиндол и приятелските си отношения с винарския град.

“Доц.д-р Андрей Кехайов е истинско богатство за страната ни. Той е истински Човек, родолюбец и патриот!” Това каза пред екипа на SmolyanNews.com кметът на града Пламен Чернев по повод връчване на високото отличие на доц. Кехайов. “Запознанството ми с доц. Кехайов е от близо 5-6 години, през които от личните ми и професионални контакти с него, видях и разбрах, че той е ГОЛЯМ БЪЛГАРИН. А дарителската му дейност, надмина моите очаквания”, заяви Чернев.

По думите му доц. Кехайов е осигурил на зрелостници в риск в Общината абитуриенските тоалети за бала. Освен това е помогнал, като е дарил оборудване на Дома за възрастни хора във винарската община. По време на пандемията пък доц. Кехайов, като лекар и председател на ЮЕМФ, със своите знания, опит и контакти е бил изключително полезен на Община Сухиндол, категоричен бе кметът на общината. Той благодари на доц. Кехайов, че е приел поканата да стане почетен гражданин на Сухиндол, благодари и на общинският съвет. “Много съм щастлив, че познавам такъв човек, като д-р Кехайов и се надявам и в бъдеще нашите контакти и инициативи да се развиват в полза на обществото”, каза в заключение градоначалникът.

От своя страна доц. Кехайов заяви, че ще се опита да оправдае гласуваното доверие в бъдеще. „Заставам пред вас не само респектиран от всичко, което вчера видях в Общинския съвет, а и от това по какъв достоен начин днес зачитате всички институции. И аз съм впечатлен от всичко, което кмета прави през последните години. Когато станах председател на БЛС отворих историята на организацията и видях какво е казал нейният основател д-р Молов. А именно да обединим усилията си, за да защитим интересите. Винаги съм се ръководил от това, институциите да имат своята институционална сила. Политиците и партиите да правят така своята политика, че да бъдат полезни за обществото. Днес се вълнувам повече отколкото, когато бях избран за почетен гражданин на родния си град. И ще се опитам да оправдая доверието в бъдеще“, сподели в словото си доц. Кехайов.

Празничната програма започна в църквата „Св. апостоли Петър и Павел“, там беше проведена света литургия. Тържествата продължиха пред сградата на Община Сухиндол, където отец Руслан отслужи празничен водосвет. „Ние всички през тези години се борехме Сухиндол да стане още по-привлекателно място за живот. Искам да благодаря на всички вас- общински съветници, председатели на общински съвети, кметове на община, всички, които неуморно се трудехте във всички сфери на стопанския живот в полза на града ни. Бъдете здрави вие и вашите семейства, защото само единни и сплотени ще победим. Само единение, съзидание и просвещение му трябва на нашия народ в тези тежки години. Защото Сухиндол е бил, е и ще бъде. Да живее България, да живее Сухиндол“, каза в празничното си слово кметът на града инж. Пламен Чернев.

Вирни се горе