Димчо Михалевски: Пътят Асеновград- Чепеларе няма да бъде завършен до края на годината

Димчо Михалевски: Пътят Асеновград- Чепеларе няма да бъде завършен до края на годината

Пътят Асеновград- Чепеларе, чиято рехабилитация започна в началото на мандата на ГЕРБ няма да бъде завършена до края на тази година и остава за 2014г., тъй като е изваден от програмата за финансиране на Агенция „Пътна инфраструктура”. Това обяви народният представител от Коалиция за България, от 41-то Народно събрание, инж. Димчо Михалевски на конференция пред делегатите от Общинската организация на БСП- Смолян. Ексдепутатът посочи, че управлението на Борисов за Родопите е пълен провал във всички сектори. Освен пътната отсечка Батак- Доспат, нито един друг държавен път в региона не е ремонтиран и за това в момента пътните връзки са в окаяно състояние. Загубени и спрени са всички големи инфраструктурни обекти в региона. „Загубихме 12 000 работни места в региона, загубихме огромна част от населението, което емигрира, загубихме болници, но най-лошото е, че загубихме надеждата”, отбеляза инж. Михалевски. Според него основния проблем в момента е, че обществото е разделено на групи с различна визия, за това БСП трябва да се съсредоточи върху хората в активна възраст, които стоят на страна от партиите. „Това са около 30% от населението, към което ние трябва да дадем ясен знак, че сме от един отбор”, подчерта Михалевски. По думите му само БСП може да изведе страната от тежката криза, както го е правила много пъти. „Имаме резерви в икономиката, които ще помогнат да стабилизираме държавата”, категоричен бе Михалевски. По думите му основният проблем на страната е, че ГЕРБ е първото правителство от 23 години насам, което е отклонявало директно приходи от бюджета. Покровителствената контрабанда пък е ощетявала бюджета с 2 млр.лв. годишно. „ГЕРБ направи икономиката по-сива и защити монополите”, заяви още Михалевски и призова народа да пита ГЕРБ – къде са парите, защо се крадат.

Според ексдепутата основния проблем на страната е безработицата, затова ангажимент на социалистите ще е разкриване на трайни работни места. Друга важна задача е спиране на рекета над малкия и среден бизнес и възстановяване на предприемаческия дух. Михалевски посочи и друг съществен проблем – липсата на обща цел и надежда като нация. Според него тя трябва да бъде спиране на демографския срив, чрез подкрепа на младите хора, младите семейства, насърчаване на раждаемостта и заетост, за да спре изтичането на млади българи в чужбина.

Михалевски посочи, че БСП има уникалния шанс да спечели пълни два депутатски мандата в област Смолян, за което ще е нужна много работа и енергия.

Вирни се горе