Девин пусна на пазара олекотена бутилка с повишена твърдост

Девин пусна на пазара олекотена бутилка с повишена твърдост

Девин АД пусна на пазара бутилки минерална и изворна вода DEVIN 0,5 л и 1,5 л с понижено тегло на опаковката. Това е поредната стъпка в усилията на компанията за създаване на здравословни, екологични и отговарящи на нуждите на потребителите висококачествени продукти,съобщиха от компанията.

Бутилката е значително по-твърда, благодарение на последното нововъведение, което прилага компанията. Чрез модерна технология в процеса на бутилирането се увеличава налягането вътре в бутилката и тя се изпъва отвътре, макар да е по-мека, вследствие от вложеното по-малко количество PET в производството й. Допълнително тя е по- удобна за транспортиране и с добър търговски вид за потребителите. Технологията се състои в добавянето на капчица азот – инертен елемент, който естествено се съдържа във водата, но след добавянето му не контактува с нея, а само повишава налягането на въздуха, издуващ бутилката. Вследствие на повишеното налягане, бутилките от 0,5 л и 1,5 л са не само по-щадящи природата, но и по-твърди и по-удобни.

Тази иновация за България е отдавна позната и се прилага от редица водещи световни компании.

Девин АД води дългосрочната политика за опазване на околната среда. Проектът стартира през 2008 година. Първа стъпка за опазване на околната среда е намаляването на теглото на опаковките със средно 15% през 2008г. Втората стъпка е въвеждане на нов стандарт на по-тънка капачка, което позволи да се намали теглото на опаковката през 2010г. с още 5% средно за всички опаковки. Тези усилия на компанията за екологично-насочено производство спестяват на природата 750 тона отпадъци от опаковки за 3 години.

Нововъведенията ще бъдат комуникирани и на етикетите на бутилките през следващите месеци. Така потребителите ще могат да направят своя информиран избор и да заложат на компания, която прилага последните еко стандарти.

Вирни се горе