Българинът яде боклуци, откровен министър Найденов

Българинът яде боклуци, откровен министър Найденов

Напълно откровен беше земеделският министър Мирослав Найденов в студиото на Нова телевизия по повод на качеството на продуктите на българския пазар и новите изисквания за Български държавен стандарт, които започват да си пробиват път.

„Да си кажем истината – българинът яде боклуци", бе лаконичен министърът.

Той обаче отчете един сериозен успех вследствие на кампанията, която започна миналата година и продължава с масирана акция на Министерството на земеделието и храните. Според Найденов освен че българинът напълно подкрепя въвеждането на БДС за храните, той вече е започнал сериозно да се зачита в етикетите.

Мирослав Найденов съобщи още, че при въвеждането на разделението между продукти с животински и растителни мазнини преди месеци е имало сериозен отпор от страна на производители и дори натиск. Не толкова защото бизнесът им ще пострада, а защото още стане по-труден, обясни министър Найденов.

Българските държавни стандарти в производството на храни ще бъде тема на работна среща в Министерството на земеделието и храните. Срещата между държавни и неправителствени организации е по инициатива на премиера Бойко Борисов.

Вирни се горе