Азиатската продукция - пагубна за родните обувни фирми

Азиатската продукция - пагубна за родните обувни фирми

Даниел Константинов – мениджър на обувна фирма обясни, че кризата се е отразила доста на обувната промишленост като цяло.

Много малки фабрики с десетина работници бяха принудени да прекратят дейност, коментира Константинов. Кризата се отрази на броя на поръчките, освен това редуцирахме и цените.

Нас ни спасява факта, че работим за износ, при това за големи клиенти, обясни Константинов, информира dobrudja-news.net.

По думите му, пагубна за нашите обувни фирми е продукцията от Китай и Турция, която залива пазара. Азиатската продукция залива и европейските пазари, но там поне има някакъв контрол на входящата стока, коментира мениджърът.

Абсурд е обувки на цена от 10 лв. Ние имаме ходила, които не можем да купим за тази сума. Качеството пък е под всякаква критика, каза още Константинов. Той заяви, че има много търговци, които работят с надценка от порядъка на 200-300%.

Константинов призна, че изпитват трудности с намирането на квалифицирани кадри. Голяма част от младите хора не искат да се занимават с производство, а предпочитат сферата на туризма.

Вирни се горе