"Ауди" показа новия "А5 Спортбек"

"Ауди" показа новия "А5 Спортбек"

От Инголщад пуснаха снимки на новото “Ауди А5 Спортбек”. Колата е подобна на “Мерцедес CLS” и “Фолксваген Пасат CC”, комбинира красотата на купе и практичността на комби.

Първата европейска версия ще се предлага с 2-литров TDI и ще струва около 36 хил. евро, т.е с около 4700 евро по-скъпо от A5 купе, информира Спийд-прес.

“Ауди” обещават, че базовата версия ще се появи по средата на 2010 г. и всичките версии ще разполагат със система за регенериране на енергията по време на спиране.

От снимките сe вижда, че колата притежава нетипичен дизайн, комбиниран с малък спойлер и дифузьор, които създават контраст и очертават динамичния вид на удължения профил. “Спортбек” е по-нисък от A4 седан с 36 мм, но въпреки това има четири пълноразмерни седалки и достатъчно голям багажник.

Пет двигателя ще бъдат на разположение за новия модел, това са бензиновите: 2 литра TFSI с мощности 180 и 211 к.с. и 3,2 литра V6 с 257 к.с.

Дизеловите варианти ще бъдат: 2,0 литра, 2,7 литра и 3,0 литра. Те са съответно с мощност от 168 к.с., 187 к.с. и 237 к.с., като последният от тях ще се предлага със задвижване на четирите колела и ще има въртящ момент от 500 Нм.

Засега няма информация дали ще има S и RS версии.

Вирни се горе