Адвент влиза в мениджмънта на Девин

 Адвент влиза в мениджмънта на Девин

Акционерите на Девин АД ще гласуват по проект за смяна членовете на Съвета на директорите на дружеството на ОСА, което е насрочено за 16 ноември, става ясно от съобщение на Девин чрез БФБ-София.

Една от точките в дневния ред предвижда освобождаване на Йоханес Аметщрайтер като член на СД на дружеството, както и за освобождаването му от отговорност като такъв.

Съгласно друга точка от дневния ред на ОСА, акционерите ще гласуват за избиране на нови членове на СД – Матю Литобарски, Кристиан Мрук и Албена Василева.

Като независими членове на Съвета на директорите ще бъде гласувано да бъдат избрани Мартин Онеберг и новоизбраният член на СД Матю Литобарски. Решението за избирането на последните двама като независими членове на СД ще бъде взето под условие, че Адвент Уотър (Люксембург) С.а.р.л придобие 13 475 000 броя акции, или 75,316% от капитала на Девин АД, както и при условие, че към датата на ОСА лицата, предложени за членове, съответно за независими членове отговарят на специалните условия за избор, предвидени в Търговския закон и в Закона за публично предлагане на ценни книжа.

В края на септември Адвент Интернешънъл, глобален фонд за дялово инвестиране, подписа договор със Соравия Груп Австрия за придобиването на мажоритарния пакет акции от капитала на Девин.

Съгласно договора за покупко-продажба на акции, цената на акция се очаква да бъде в интервала между 3,06 лв и 3,17 лв. за акция, оценяваща 100% от стойността на капитала на Девин в диапазона между 28 и 29 млн. евро.

Соравия и Адвент Интернешънъл действат чрез специално създадените за целта дружества: съответно Девин Бетеилигунгс ГмбХ и Адвент Уотърс (Люксембург) С.а.р.л.

Вирни се горе