30 април-краен срок за плащане на първа авансова вноска за фирми, самоосигуряващи се лица и наемодатели

30 април-краен срок за плащане на първа авансова вноска за фирми, самоосигуряващи се лица и наемодатели

30 април е крайният срок за подаване на декларация за самоосигуряващи се лица, включит3елно земеделски производители и фирми – платци на доходи, задължени да удържат и внасят данъци по реда определен в закона. В декларацията се посочва размера на данъците, които са удържани при изплащането на нетрудови възнаграждения както и дивидентите в полза на физически и юридически лица. В случаите, когато платецът на дохода не е предприятие или самоосигуряващо се лице, тя се подава от лице придобило дохода. Не се посочва единствено удържания данък за доходи от трудови правоотношения.

Лицата, задължени да удържат и внасят данък при източника, декларират дължимия данък за тримесечието с подаването на декларация, в срок до кроая на месеца, следващ тримесечието. Тоест декларацията се подава три пъти в годината, ако за последното тримесечие на 2014 г. платците на дохода не следва да удържат и внасят авансово данъка.

Ако сте наемодател и отдавате помещение под наем на друго физическо лице трябва да декларирате декларация по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и внесете дължимите авансови вноски до 30 април.

Ако сте самоосигуряващо се лице подавате декларация на авансовия данък за доходите получени през първото тримесечие на 2014 г.

Ако сте земеделски производител подавате декларация за авансовия данък за доходите Ви получени през първото тримесечие на 2014 г. и ако имате приходи от дейността.

Декларациите се подават в офисите на НАП, лично или чрез упълномощено лице, по пощата с обратна разписка, или по интернет подписани с електронен подпис. Над 800 са лицата в Смолянска област, които се очаква да подадат своите декларации до края на месеца. Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и срокове, отдаващите помещения под наем могат да получат на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един разговор.

Вирни се горе