Бизнес закуска на тревата

Бизнес закуска на тревата

Хотелска верига, насочена към посрещането на бизнес гости, застла стаите с естествена трева, за да стимулира креативността на посетителите си.

Скучните и еднообразни срещи могат да станат част от миналото, особено онези, които се провеждат в залите на Crowne Plaza. От управата на хотелската верига са решили да приканят гостите си да се слеят с природата, като поседнат на естествена трева по време на срещите и престоя си в хотелите, съобщава Daily Express.

Crowne Plaza е верига хотели от високия клас, която има обекти в 52 страни по света и е насочена към бизнес гости, които често наемат конферентни зали и прилежащо оборудване за семинари, симпозиуми и работни срещи. Марката е собственост на InterContinental Hotels Group, която притежава още 7 вериги хотели. Crowne Plaza обикновено позиционират своите обекти в централните части на градове, курорти или близо до летища.

Хотелската верига има над 400 хотела из целия свят, които разполагат със 102 667 стаи, а още 129 почивни бази ще бъдат построени според плановете за развитие на Crowne Plaza.

За да стимулират креативното мислене гостите си бизнесмени, които са сред най-честите посетители на веригата, от управата са решили да застелят и стаите в хотела с естествена трева.

Анджела Уитлок, автор на книгата „Walk on the Grass” (Ходене по тревата) казва: „Проучванията показват, че до 25-та си годишнина хората губят близо 98% от креативността си. Тази инициатива е идеална, защото разчупва изградените вътрешни правила у всеки, които пречат да достигнем пълния си потенциал“.

„Усещането, което дава тревата, кара хората да се върнат към детството си и да освободят съзнанието си от социалните бариери, които ограничават креативността им. Всеки трябва поне веднъж да свали обувките си за малко и да походи бос по тревата, за да си спомни за времето в детството си, преди ограниченията и задълженията да го връхлетят“, казва Уитлок пред Daily Express.

Вирни се горе