Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

 Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

В екипа му влизат Стилиян Петров и Мартин Петров

Димитър Бербатов се кандидатира за шеф на БФС. Той обяви това на пресконференция. В екипа, предложен от голямата ни футболна звезда, влизат неговите бивши съотборници от националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров. Сред останалите членове са Петър Величков, Борис Станков и адвокат Георги Владов.

“Официално откривам моята кампания за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл. Екипната работа е едно от най-важното нещо по пътя към победата. Смятам, че съм подбрал екип, който да отговаря подобаващо. Хората в него мислим по един начин. Стилиян Петров ще бъде част от Изпълкома”, заяви той.

Бербатов подчерта, че е събрал силен и сигурен екип по модел на бившия си треньор от “Манчестър Юнайтед” – сър Алекс Фъргюсън.

“Той винаги говореше за екипната работа. Казваше, че подборът на екипа е най-важното нещо по пътя към успеха. После всички видяхме какви успехи имат Юнайтед”, започна бившият №9.

Според бившия национал в момента футболът има нужда от промяна. Той заяви, че ще приветства всякакви идеи, тъй като хората в екипа му " не били експерти по всичкознание".

“Силата, която ни обединява, е че нещата трябва да станат по по-добър начин. Тези хора знаят, че имат моето „Благодаря”. Те предоставят мнения и идеи, които се обсъждат и дебатират. Всяка една добра идея е добре дошла при нас. Не знаем всичко, затова се учим и растем. Затова хората, които търсят промяната и нямат сцената да кажат какво искат, са добре дошли при нас. Готови сме да донесем нужната промяна. В процеса на работа ще се наливат нови идеи. Футболът е за всички нас. Аз съм отворен към предложения”, подчерта Бербатов.

Футболистът подчерта, че за развитие на родния футбол ще използва модели на съседни държави, както и на представители от УЕФА. Развитието на детско-юношеския футбол ще бъде във фокуса на работата на екипа му, тъй като там се наблюдавали „големи пропуски”.

Вирни се горе