БЧК – Смолян набира доброволци в помощ на пациентите в болницата в Смолян

БЧК – Смолян набира доброволци в помощ на пациентите в болницата в Смолян

БЧК – Смолян набира доброволци, които да бъдат в помощ на всички лежащоболни в областната болница. Това съобщи Мария Делева – директор на секретариата на БЧК в Смолян. По думите й ще е добре да се съберат поне 15 доброволци, за да може да се покриват нуждите и да имат по едно дежурство на седмица. Работата на доброволците ще се изразява в това да стоят до портиера, а близки на всички лежащоболни в отделенията, не само с COVID-19, ще дават ръчен багаж, приготвен за техните близки. Доброволецът ще взема багажа и ще го носи до съответното отделение. Молбата на БЧК – Смолян е близките да слагат в чантата и бележка с името на болния и от кое отделение е той. Така с едно качване ще може да се обслужват по повече хора, посочи Делева.

Само за един ден на призива са откликнали осем доброволци, които са изявили желание да помогнат. Вече е направен график с техни дежурства до понеделник. Инициативата се прави с цел да се помага на хората, лекуващи се в болницата, тъй като свижданията са забранени, уточни Делева.

За повече информация, желаещите могат да се обърнат към Мария Делева – директор на секретариата на БЧК в Смолян, на имейл smolyan@redcross.bg или на телефон: 0888686800.

Вирни се горе