Баща и син са задържани за побой на две жени в ромската махала в Смолян

Баща и син са задържани за побой на две жени в ромската махала в Смолян

Полицейски арест по 15 дни за баща и син, след екшън в ромската махала в Смолян. Това стана ясно от решение на Районен съд-Смолян, с което 42-годишен мъж и 19-годишният му син са задържани за дребното хулиганство, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Всичко се случва на 8 април, пред един от хранителните магазини на ул. “Младост“, където двамата мъже подпийнали се спречкали с няколко жени. Освен с обидни думи, те потърсили и физическа саморазправа, дърпали жените за косите, удряли ги и ги бутали.

Според очевидци, за броени минути на мястото се събрали около 70 души от махалата. Магазинерът потърсил помощ от полицията. На мястото на инцидента пристигнали полицаи, които потърсили и подкрепление от техни колеги. Бащата и синът са арестувани, както и роднини на пострадалите жени. На двамата е повдигнато обвинение за извършена непристойна проява, изразяваща се в оскърбително отношение към трети лица, обиди, причиняване на телесни наранявания чрез удари с крак и дърпане за косите на две жени и нарушаване на физическата им неприкосновеност пред много хора в това число и деца.

Вирни се горе