България с футболисти от чужди първенства за Евро 2012

България с футболисти от чужди първенства за Евро 2012

България може да разчита само са играчи от чуждите първенства за квалификациите за Европейското първенство през 2012 г. Това е становището на българския национален селекционер Станимир Стоилов, заради слабото ниво в българския футболен шампионат, пише Ройтерс. България е в група с отборите на Англия, Швейцария, Уелс и Черна Гора, а първият й мач е срещу Англия на 3 септември.

„За съжаление нашето първенство е на твърде ниско ниво и не мога да видя играчи, които да играят за националния отбор", каза Стоилов на пресконференция. За това бившият треньор на ПФК „Левски" има намерение да формира отбор от футболисти, играещи в чужди първенства. България не може да се класира за финалите на световните първенства през 2006 г. и 2010 г., както и на Европейското първенство през 2008 г. и се опитва отчаяно да избегне четвърти подобен провал.

Стоилов вярва, че България има шансове да се класира за финалите на Евро 2012 г. в Полша и Украйна.

„Това е много тежка група, в която няма аутсайдери. Всеки отбор има добри шансове да се класира втори, но мисля, че ще преминем в следващата фаза", заяви Стоилов.

Вирни се горе