Англия разследва двойка, лекувала рак с белина до Смолян

Англия разследва двойка, лекувала рак с белина до Смолян

Британска двойка е разследвана от властите за продажба на уж лековити вещества, съдържащи индустриална белина, пише Standartnews.com. Купували ги доброволци, лекуващи се от последен стадий на рак, аутизъм, артрит, кожни заболявания и какво ли още не. Офицери от търговските служби и полицаи посетиха имението за 3 милиона паунда на Аманда и Дъг Джуъл в Съри. Те прекъснаха сбирка на членовете на Църквата на Генезиса II.

Семейство Джуъл живее между Англия и Смолян, съобщава “The Sunday Express”. Хотелът им “Pearl Lodge” се намира недалеч от Пампорово. Той вече се прочу и у нас с клиниката за болни от рак. Аманда побърза да напише, че е спряла рекламата на илачите в сайта на хотела. Но Марк Гленън, обявен за архиепископ на Църквата на Генезиса II, е разпространил видео от дома на двойката, в което описва “MMS лекарството” (б.а. добил напоследък популярност минерал, който уж прави чудеса) като истинско избавление.

Дъг пусна във Фейсбук прочувствено обръщение, в което отрече лекарството да е вредно. И настоя, че никой няма право да се бърка в делата на църквата му. “Създателят ни е дал чудото на здравето и живота, а здравето е в нашия храм – тялото”, написа мистър Джуъл.

Говорител на полицията заяви, че няма данни илачът да е продаван на последните сбирки на църквата. Той обаче е сериозно притеснен, че преди са го купували доста хора, отчаяни от нелечими болести.

Още миналия септември смолянската полиция започна проверка по сигнал, че в местен хотел функционира медицински център, в който се лекуват тежко болни чужденци. Заведението нямало нито регистрация за подобна дейност, а методите били повече от съмнителни. Покрай хотела се размириса,когато двама англичани починаха в рамките на една седмица. Прокуратурата в Смолян обаче спря досъдебните производства за смъртта на 62-годишния Стивън Едуард Калиган и 59-годишния Тимоти Джеймс Рупел. Мъжете били болни от рак в последен стадий. Единият страдал от тумор на белите дробове, а другият – на костите.

Вирни се горе