Андриян Петров: „Две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта”

Андриян Петров: „Две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта”

„Има нещо символично в това, че днес, когато празнуваме обединения град Смолян, две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта. В следващите дни Смолян и Рудозем ще бъдат арена на футболни битки, но и на нови приятелства, някои от които за цял живот.”, каза заместник-областният управител Андриян Петров на откриването на Международния детско – юношески турнир по футбол.

„Вие сте продължители на българската футболна слава и нищо чудно точно някой от Вас да бъде новият Аспарухов, Котков, Стоичков, Сираков или Бербатов и Вие да покорите нови футболни върхове.”, допълни той, като пожела, от свое име и от името на областния управител, много успехи в спорта на всички участници, честна игра по време на турнира и да спечелят най-добрите.

От днес стартира Първи международен детско-юношески турнир „Млади футболни звезди”, който ще се провежда на стадион „Септември „ в кв.Райково и ще продължи до 21 юни /четвъртък/, когато ще бъдат наградени отборите. Спортната проява се организира от футболна академия “Палас” – Рудозем съвместно с общините Смолян и Рудозем.

В турнира участват деца от три възрастови групи – за децата, родени през 2007 г., всички футболни срещи ще се играят в гр.Рудозем; за децата, родени през 2005 г., всички срещи ще се играят в гр. Смолян на стадион “Смолян”. В тази група участват 5 отбора , 3 български и 2 от школата на “Валенсия” в Атина и Солун. В третата възрастова група попадат деца, родени през 2003 год. Мачовете ще се играят в гр. Смолян на стадион “Септември” и участват 5 отбора – 4 български и 1 от школата на "Валенсия” Солун.

Всеки, който иска да проследи срещите, може да се информира за програмата на сайта на община Смолян.

Вирни се горе