Александра Соколова от Смолян е спортист на година на МВР в категория плуване

 Александра Соколова от Смолян е спортист на година на МВР в категория плуване

На церемония, състояла се в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.

Александра Соколова от Смолян получи наградата спортист на годината в категория плуване при жените. Младата смолянчанка е републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано. Александра е дъщеря на легендарните треньори Павел и Катя Соколови.

„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР“. Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт.

Вирни се горе