Ал Пачино навърши 70 години

Ал Пачино навърши 70 години

“Дребен мъж, толкова велик” – по този начин „Франкфуртер алгемайне цайтунг" озаглавил статията си за американския актьор Ал Пачино, който навършва 70 години днес.

Филмът „Усещане за жена" не би трябвало да се сравнява с другите велики филми на Пачино, смята авторът на статията. Материалът обръща специално внимание на ролята му във филма „Кръстникът", където се налага да играе хладнокръвен и суров човек. Ролята на Майкъл Корлеоне носи на Пачино първата номинация за Оскар.

Ледената студенина, която излъчва Пачино в „Кръстникът", той ще пренесе и в други гангстерски роли. Например Тони Монтана в „Скарфейс" – един мизерен пес от Куба, който се учи от грешките си в Маями, но никога не може да избяга от миналото си. Режисьорът Сидни Лумет споделя, че когато Ал Пачино трябва да играе луд, той цял ден е обзет от лудост. Статията отделя внимание и на филма „Жега" , където се разразява истински дуел между героите на Пачино и Робърт де Ниро.

Англоезичните издания също отделят подобаващо внимание на годишнината на актьора. Истинското име на Пачино е Алфредо Пачино. Той е роден в Бронкс, Ню Йорк на 25 април 1940 година. Пачино не винаги е бил в центъра на общественото внимание, като млад той често спял по улиците. Родителите му се разделят, докато той е още дете. Пачино никога не бил женен, но има три деца. “Надявам се, че хората ме възприемат като актьор. Никога не съм искал да бъда филмова звезда”. По този скромен начин носителят на многобройни награди и високо обществено признание определя себе си.

Вирни се горе