Акция на полицията: Провериха 36 заведения и 219 лица в Смолян, Чепеларе и Девин

Акция на полицията: Провериха 36 заведения и 219 лица в Смолян, Чепеларе и Девин

Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов на 15 срещу 16.01.2016 г. е проведена специализирана полицейска операция за контрол по спазване на режима за присъствие на малолетни и непълнолетни лица в питейните заведения, на обществени места, осигуряване на обществения ред и безопасността на движението в районите с повишена концентрация на хора на територията, обслужвана от ОДМВР – Смолян.

Общо на територията на РУ-Смолян, РУ-Чепеларе и РУ-Девин са проверени 219 лица, 36 питейни заведения и 25 МПС. Като само в гр. Смолян е установено едно непълнолетно лице. Уведомени и извикани са родителите, след което бе предадено на тях. Образувана е административна преписка по случая. В района на община Борино е установено едно лице да шофира след употреба на алкохол, срещу което е започнато незабавно производство и е задържано за срок до 24 часа в РУ-Девин.

По време на нощните проверки е извършен контрол и ефективно противодействие на разпространението на наркотични вещества; Проверки са осъществени за спазване на забраната за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни лица; Засилен контрол за употреба на алкохол от водачи на МПС, валидни застраховки “Гражданска отговорност” и стриктно спазване на правилата за спиране и паркиране на МПС в района на увеселителните заведения; Контрол по спазване на наредбите на общинските съвети по опазване на обществения ред и безопасността на движението, съобразно възложените правомощия на МВР; Проверки по създадената организация за гарантиране на сигурността на посетителите в питейните заведения от собствениците и съдържателите им. Засилен контрол по спазването на разпоредбите чл. 8, ал. 3 и ал. 4 от Закона за закрила на детето.

Реализираната полицейска операция е проведена с цел превенция върху противообществени прояви, хулиганства, побои и други деяния, нарушаващи обичайните норми за морал и поведение на обществени места и тя ще продължава да бъде осъществявана.

В специализираната полицейска операция се включиха представители на ДА “Закрила на детето” от отделите “Закрила на детето” към дирекция “Социално подпомагане” в общините и представители на МКБППМН (Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни) и журналисти.

Вирни се горе