Абсолвентите на Технически колеж-Смолян получиха тържествено дипломите си

Абсолвентите на Технически колеж-Смолян получиха тържествено дипломите си

На 29 ноември 2013 година ръководството на Техническия колеж – Смолян към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” връчи тържествено дипломите на своите абсолвенти. 27 дипломанти от петте специалности в Колежа – „Машиностроителна техника и технологии”, „Транспортна техника и технологии”, „Електроенергетика и електрообзавеждане”, „Комуникационна техника и технологии“ и „Комуникационни и компютърни системи” получиха своите първи документи за завършено висше техническо образование, степен професионален бакалавър, съобщи Велислава Райдовска.

На тържествената церемония присъства инж. Кръстанов, Областен управител на област Смолян. Завършващите дипломанти, облечени в традиционното за такива случаи академично облекло – тоги и шапки, произнесоха студентската клетва, с която обещаха да пазят името на Колежа, да защитават достойно професионалната си подготовка, с труда си да допринасят за хуманизацията на света, за неговото по-добро бъдеще и да бъдат достойни граждани на Отечеството ни!

След студентския химн областният управител г-н Кръстанов пожела на абсолвентите повече зелени светофари по пътя им и връчи дипломата на отличника на випуска Тодор Арабаджиев. Директорът на Колежа доц. д-р Силвия Стоянова заяви, че за нея е чест да присъства на този важен за абсолвентите момент, пожела им много успехи и да приложат всичко, което са научили на работното си място. Тя поименно връчи дипломите.

С „На многая лета” и „На добър час” преподавателите и служителите се разделиха официално със своите абсолвенти от „Випуск 2013”, но вратите на Колежа остават отворени за всеки от тях. Както и за всеки, който желае да трупа знания в полза на инженерната мисъл.

Вирни се горе