85 нови случая на коронавирус в област Смолян, починали са четирима

85 нови случая на коронавирус в област Смолян, починали са четирима

За последното денонощие в областта от Ковид-19 са излекувани 72 лица и дехоспитализирани 35 пациенти.

Новите регистрирани случаи са осемдесет и пет , на възраст от 20 до 88 г., от общините: Смолян – 48; Златоград – 12; Девин – 6; Мадан – 5; Рудозем – 4; Борино и Чепеларе – по 3; Доспат – 2; Баните и Неделино – по 1. Позитивен е учител от община Смолян.

Двадесет и седем са хоспитализирани – двадесет в областната болница, четирима в МБАЛ-Златоград, двама в МБАЛ-Мадан, един в болницата в Девин. Петдесет и осем са на домашно лечение и наблюдение на личен лекар. Епидемиологичните проучвания продължават.

Четирима са починали – двама в МБАЛ-Смолян, един в болница извън областта и един в дома. Лицата са с придружаващи заболявания, на възраст от 70 до 75 г. Трима са от община Смолян, един от община Чепеларе. Сред починалите в областната болница е потребител от Дома в с. Ровина.

На 29.03.21г. са извършени 65 ваксинации. Общият брой ваксинации до момента е 5813. При 948 лица ваксинационният процес е завършен.

Отново напомняме на гражданите, изявили желание за ваксинация чрез електронния портал https://www.his.bg/bg/reservation, да осъществят връзка със специализираните имунизационни кабинети, за които са се записали. През настоящата седмица ваксинации могат да направят с препарата на „АстраЗенека“, поради липса на други ваксини, съобщиха от РЗИ Смолян. 

"Регистрирахме най-лошите показатели от началото на пандемията до сега в нашата област, коментира на брифинг днес д-р Мими Кубатева- директор на РЗИ-Смолян.

Учениците от 1-12 клас ще продължат да учат в електронна среда на 1 и 2 април за област Смолян ,обявиха от РУО-Смолян!

На брифинга призоваха да бъдат спазвани мерките! И поемане на лична отговорност от всички!

Очаквайте още подробности!

Вирни се горе