500 лв. глоба за безработен, заплашвал да взриви полицията

500 лв. глоба за безработен, заплашвал да взриви полицията

46-годишен мъж от чепеларското село Забърдо, отнесе глоба от 500 лв. заради заплахи към униформени, както и че ще взриви полицията.

Това става ясно от решение на Районен съд – Чепеларе, с което му е наложена санкцията по Указа за дребното хулиганство, предаде Дарик.

Екшънът се разиграл в понеделник около 9 часа на централният площад в родопското село, на няколко метра от кметството. Тогава мъжът започнал да буйства, след като вече е бил порядъчно пийнал. Местните жители извикали полицията на помощ. На място, освен дежурните полицаи, пристигнал и шефът на управлението в Чепеларе Иван Славов. След като ги видял, 46-годишният безработен мъж започнал да крещи срещу тях: „Ще Ви избия. Ще си взема нова пушка и ще Ви избия всички, ще взривя полицията”.

„Полицията си свърши перфектно работата, както и съдиите, така трябва да се действа“, коментира кметът на Забърдо Валентин Черпоков. Според него, мъжът по принцип си бил заядлив, когато си пийнел, а напоследък редовно посягал към чашката. „Точно заради това преди време му взеха и пушката, тъй като беше и ловджия, да не стане беля“, добави Черпоков.

Решението подлежи на обжалване пред Смолянския окръжен съд.

Вирни се горе