400 боядисани яйца - опит за рекорд

400 боядисани яйца - опит за рекорд

Български опит да бъде подобрен световният рекорд на Гинес за най-много боядисани яйца за три минути, беше организиран днес на Голямата поляна в столичния Южен парк.

Участваха около 400 души. Те бяха следени от контролна комисия и камери, за да бъдат изпълнени изискванията за представителност на Рекордите на Гинес (guinnessworldrecords.com).

“Искаме да счупим рекорд, който е поставен вече 2011 г. в САЩ, когато са били боядисани 317 яйца”, обясни Ангел Ангелов, един от организаторите.

“Там не е било свързано с традиция, просто са забавлявали деца, докато това, което ние правим днес, е показване на типична българска източноправославна традиция. Идеята е да съберем хората, за да обединят енергията си около нещо, което е забавно за всички”, добави той.

Цел на опита е и хората да бъдат обединени около идея за създаване на детски онко-хематологичен център.

Повечето дошли деца и възрастни искрено се забавляваха и не бързаха да си тръгнат, за да приготовлят празничните трапези.

а поляната имаше и още един рекордьор – огромен Юнашки тиган, в който бе сготвен Юнашки кебап от 150 кг месо и зеленчуци за всички посетители.

Вирни се горе