35 лични асистенти започнаха работа в община Мадан

35 лични асистенти започнаха работа в община Мадан

35 лични асистенти започнаха работа на територията на Община Мадан. Те ще обслужват също толкова потребители с увреждания, като 6 от нуждаещите се са деца. Трудовите договори и договорите за ползване на социалната услуга “Личен асистент” вече са сключени, считано от 18.05.2015 г., като проектът ще продължи до 29.02.2016 г. Асистентите са назначени в рамките на утвърдената по проекта часовата квота за община Мадан, която е 3000 часа месечно. В рамките на 10 календарни месеца те ще предоставят почасови услуги, включващи грижи в домашна среда на деца и други лица с различни видове трайни увреждания, както и на такива, които са в невъзможност да се обслужват сами. Всички лични асистенти са преминали през обучение.

Основната цел на предоставянето на услугата „Личен асистент" е да се подобри качеството на живот на хора, нуждаещи се от постоянно обслужване в ежедневието си чрез предоставяне на качествена грижа в семейна среда. Благодарение на тази услуга се повишава качеството на живот на семействата, в които има лица с трайни увреждания, зависими от постоянни грижи.

Настоящето стартиране на услугата е по проект „Нови възможности за грижа" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020 г., изпълняван съвместно с Агенцията за социално подпомагане. Проектът дефакто надгражда дейностите по Проект „Подкрепа за достоен живот”, по схема „Алтернативи”, който приключи на 31.12.2014 г.

Вирни се горе