300 000 лева са нужни за лечението на Атанаска

300 000 лева са нужни за лечението на Атанаска

За лечението на 18-годишната Атанаска Тарашева за нужни около 300 000 лева. Това стана ясно Atanaskaслед като турските лекари направиха изследвания и поставиха дигноза, описаха какво лечение е необходимо и какви ще са отделните му стъпки, съобщиха роднините.

На 25 януари т.г. за първи път чрез медиите съобщихме, че младото момиче от Девин се нуждае от спешна финансова подкрепа за лечението си.

Атанаска страда от Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива само при деца. Диагнозата бе поставена от лекари у нас около Коледа. Заболяването се разви много бързо. Момичето има злокачествено образувание в единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация, но без пълна сигурност, че това би помогнало напълно да спре завинаги страшната болест.

Семейството успя с дарения, най-вече от хората на Девин, селата от общината и района, да замине за Турция. „Диагнозата е потвърдена и от тях. Следва поетапно лечение, което ще отнеме доста средства и време“, казаха роднините.

Общо събраната сума от дарения до момента е 39 000 лв. До сега от нея за изследванията и престоя са платени 12 000 лв.

Роднините сърдечно благодарят на всички дарители! На всеки един от тях те пожелават здраве и родопско дълголетие!

За младото момиче продължава дарителска кампания в борбата със зловещата болест за събиране на суми за лечението й, тъй като са непосилни за семейството.

От болницата в Турция не са поставили крайна сума за нужното лечение, но необходимите манипулации и операции, които са посочили, че предстоят, възлизат по груби изчисления на около 300 000 лева.

Очакваме вашата подкрепа!

Кутии за дарения има в много обекти в Девин, както и в Борино, Доспат, Кричим, Пловдив, Смолян.

Предстои да се поставят и на още места!

Семейството благодари за всеки жест!

Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447

Експрес банк

Титуляр: Альоша Тарашев-баща.

Вирни се горе