30 тона месни продукти са иззети при съвместна акция на ГДНП, НАП и БАБХ

30 тона месни продукти са иззети при съвместна акция на ГДНП, НАП и БАБХ

Хиляди килограми месо и колбаси, разопаковани и препакетирани с нов срок на годност, са установени в цех на софийска фирма. Съвместната акция, проведена вчера в София и Пловдив, е осъществена от служители на ГД „Национална полиция“, Национална агенция за приходите и Българската агенция по безопасност на храните.

В складовете на фирмата са открити общо 30 000 килограма месни продукти. За близо половината от тях (14 тона) няма валидни документи за произход и ще бъдат насочени за унищожаване в екарисаж. БАБХ е съставила 2 акта за установяване на административно нарушение. Към момента няма данни тези продукти да са предлагани на пазара, разследването продължава, съобщи пресаташето на смолянската приходна агенция Недялка Чавдарова.

При счетоводната проверка се оказало, че в касата на дружеството липсват близо 1 млн. лева в брой, които би следвало да има налични. Екипите на НАП и полицията са открили документи, които сочат недекларирана търговия с месо с фирми от държави в ЕС. В скритото счетоводство на фирмата е отразено движението на голямо количество месни продукти, които не са декларирани пред данъчните власти.

Фирмените сметки, банковите трезори и наличната стока в складовете са запорирани. Възложена е пълна данъчна ревизия на дружеството, като ще бъдат изследвани операциите на компанията за последните 5 години. Управителят да дружеството също ще бъде ревизиран като физическо лице.

Вирни се горе