ПОЗДРАВЛЕНИЕ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ, СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

В навечерието сме на един от най-светлите български празници, на който почитаме святото дело на братята Кирил и Методий!

24 май тази година ще отбележим различно! Ще проявим разум, за да съхраним общественото здраве! Няма да проведем традиционните масови тържества, но това по никакъв начин не означава, че омаловажаваме значимостта на този ден! В тези трудни времена на социална изолация, българската писменост и богатството на родния език са средство за комуникация помежду ни и източник на знания, и от тази гледна точка са своеобразно силно и ефективно лекарство срещу пандемията от Коронавирус! Самосъзнанието, което проявихме през последните два месеца, е израз на високо ниво на култура, която гради авторитета и позициите ни като страна и нация!

Използвам случая да изразя своето уважение и признателност към българското Министерство на образованието и науката, към Регионално управление на образованието-Смолян, всички учители и ученици в региона, че при извънредните обстоятелства проявиха изключителен професионализъм и отговорност, като не позволиха да бъде прекъснат образователният процес! Благодаря на всички просветни и културни дейци, които поддържат жив интереса към знанието и допринасят за културното обогатяване на България и Родопите!

Пожелавам ви здраве, много духовна сила и нестихващ устрем към интелектуален растеж и развитие!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

Вирни се горе