23- ма служители на ОД МВР са наградени и 45 повишени в длъжност по повод професионалния празник

23- ма служители на ОД МВР са наградени и 45 повишени в длъжност по повод професионалния празник

За проявена инициативност, постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения и по повод празника на МВР – 5 юли, са наградени 23 служители на ОД МВР – Смолян за личен принос в борбата с престъпността, опазване на обществения ред, високи резултати в служебната дейност и по повод празника на МВР – 5 юли, с отличие “ПИСМЕНА ПОХВАЛА”са наградени от Директора на ОДМВР – Смолян.

Повишени в категория и длъжност от Директора на ОД МВР – Смолян и началниците на Районните управления от областта са 45 служители на ОД МВР – Смолян.

Със заповед на Главния секретар на МВР, главен комисар Георги Костов за постигнати високи професионални резултати и съществен принос при изпълнение на служебните задължения и по случай професионалния празник на МВР – 5-ти юли, с отличие “ПИСМЕНА ПОХВАЛА” е награден старши комисар Николай Димов.

По повод празника ОД на МВР в Смолян награди с плакет и грамота 32- годишния Селви Бабаджанов от Рудозем, спасил възрастна жена от телефонни измамници. Наградата за граждански принос в борбата с престъпността връчи директорът Николай Димов. Селви Бабаджанов разкрил схемата за ало-измами, получавайки по телефона оферта да заработи 500 лв. в ролята на куриер на документи от Смолян до Русе. Мъжът се усъмнил, че поръчката е част от телефонно изнудване и съобщил на полицията. Последвали едноседмични разговори, с които Селви трябвало да заблуди поръчителите, че ще изпълни задачата. В деня на измамата продължил да спазва инструкциите, взел плик с парите от възрастна жена в Рудозем и продължил по маршрута, диктуван по телефона, пише БТА. До проследяване на самите автори на измамата така и не се стигнало, защото поръчителите сменили в последния момент мястото, където трябвало да се оставят парите. “Накрая заявих по телефона на измамника, че този опит за припечелване няма да стане в нашия регион, тъй като самото общество се пази един с друг и няма да жъне успехи”, разказа след награждаването Селви Бабаджанов. Дадените от възрастната жена няколко хиляди лева за фалшива операция на внучката вече са върнати. След провала на телефонния шантаж, Селви е получил серия от заплахи, че ще бъде убит и запален, но и днес не съжалява за постъпката си.

Вирни се горе