22-ма са полуфиналистите за Евровизия

22-ма са полуфиналистите за Евровизия

Конкурсът за избор на българската песен в Евровизия навлиза в съществения си етап. Битката между 22-мата полуфиналисти е днес, 14 януари.

Всеки един от участниците е подготвил специално шоу и изненади в представянето си, не само за да впечатли Академията и зрителите, но и да “оцелее” за големия финал. До там ще стигнат най-добрите 12 песни. Зрителите ще могат да гласуват в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението на последната 22-ра песен. По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове ще се класира за финала. Академията също ще избере своята песен фаворит за финала. Ако една и съща песен е класирана и от Академията и от зрителите на първо място, втората песен за участие на финал е песента – класирана на второ място от зрителите. Останалите десет песни се класират, като 50 на 50 от оценката се формира от вота на Академията и зрителите. От един телефон ще може да се гласува с по един SMS за всяка песен.

Шоуто ще бъде в стил модерно вариете Мулен Руж – Бурлеска, а декорът е реален и обемен. Над 600 крушки ще светнат, за да видят зрителите едно необичайно и впечатляващо сценично решение. Музикални гости ще бъдат група “Gravity Co”, квартет “Стрингс”, а специална хореография за шоуто ще представят балет “Дива”. Водещи са Миленита и Среброто.

Финалът на конкурса за избор на българската песен в Евровизия ще е на 29 януари.

Вирни се горе