170 души от община Смолян ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”

170 души от община Смолян ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”

170 души от община Смолян ползват към момента безплатната социална услуга „Топъл обяд”. В тях са включени и хора в неравностойно положение.

„Топъл обяд” стартира през 2016 г. и ще продължи до 31.12. 2019 г. Това стана възможно след като Общината бе одобрена по Проект BG05FMOP001 – 03.002 „Осигуряване на топъл обяд в Община Смолян”, директно предоставяне на Безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонд за европейско подпомагане на най –нуждаещи се лица. В рамките на проекта се предоставя „Топъл обяд“ на жители от община Смолян в шест Обществени трапезарии – намиращи се в трите квартала на града – кв. Нов център, кв. Райково и кв. Устово, както и в селата Момчиловци, Смилян и Търън. Социалната услуга могат да ползват хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и семейства, инвалиди и др. По проекта се предоставят и съпътстващи дейности, така че материалната помощ да върви ръка за ръка с мерките за социално приобщаване, като насочване и подкрепа, за да се помогне на хората да излязат от бедността.

„Целта ни е да осигурим помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата община", коментира кметът Николай Мелемов.

Вирни се горе