15-годишен щангист стана Спортист на годината в Смолян

15-годишен щангист стана Спортист на годината в Смолян

Златомир Ковачев получи отличието „Спортист на 2015 г.”, а Атанас Жисов бе отличен за „Треньор на 2015 г.” на община Смолян. Официалната церемония по награждаването на призьорите се състоя в Сесийната зала на общината. Номинирани бяха 16 състезатели от 5 спортни клуба и 5 треньора от действащите спортни клубове в нашия град, след попълнени анкетни карти. Златомир Ковачев е възпитаник на Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа“ – Смолян с треньор Величко Чолаков. Той е републикански шампион за кадети до 15-годишна възраст в категория до 85 кг. Има републикански рекорд в движението „Изтласкване” в същата категория и възраст на състезание в гр. Сопот през месец октомври т.г. Класиран е на пето място на Европейско първенство , провело се в Швеция през месец август 2015 г. Златомир е получил 69 точки от анкетите. Зам.-кметът Марин Захариев връчи наградата на победителя.

Треньорът в Ски клуб „Пампорово“ – Смолян Атанас Жисов заслужи приза със своите 7 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медала през годината. Той получи 68 точки от номинациите и стана „Треньор на 2015 г.” Отличието му бе връчено също от зам.-кмета Захариев.

Втори в класацията треньор на годината е Величко Чолаков, а на трето място е сенсей Здравко Младенов. Подгласници при спортистите станаха Илия Костов от Ски клуб „Пампорово, който зае второто място в годишната класация, а след него се нареди Пламен Косов от Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа”. Класираните от първо до трето място получиха плакет на община Смолян и парични награди. От четвърто до десето място, спортистите бяха отличени с грамоти и награди от община Смолян. Специалната награда на община Смолян получи шампионът от Спешъл Олимпикс Чудомир Бачочев. На церемонията пяха ансамбъл „Родопа „ и малчугани от ЦДГ „Слънце”.

Вирни се горе