10 доброволци на Български младежки Червен Кръст взеха участие в областно обучение „Умения за живот”

10 доброволци на Български младежки Червен Кръст взеха участие в областно обучение „Умения за живот”

В периода 01 – 03 май 2019г. в гр.Смолян, 10 доброволци от общинските клубове в населените места Борино, Девин, Рудозем, Мадан, Чепеларе и Смолян на Блъгарски младежки Червен Кръст (БМЧК) взеха участие в областно обучение по методология „Умения за живот”, разработена от Датски младежки Червен кръст и прилагана в работата с млади хора по цял свят. Методологията се състои от три основни части: как да познаваме и живеем със себе си, как да познаваме и живеем с другите, как да познаваме и живеем в обществото. Различните части включват разнообразни практически упражнения и игри, чрез които младите хора имат възможност да дискутират важни за тях теми и да изграждат у себе си личностни умения,съобщи областният председател на БЧК Смолян Мария Делева.

Областното обучение се проведе като дейност по проект „Заедно за младежко развитие” финансиран по Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности на БМЧК. Целта на проекта е да се подпомогнат ученици от уязвими групи в област Смолян, да развият своята личност, като придобият умения за живот, които да им дадат възможност да се включат по-успешно сред обществото, да бъдат по-добре подготвени пред предизвикателствата на съвременния свят, да придобият умения да създават и развиват отношения.

Гост фасилитатор по време на обучението беше Мария Христова председател на Европейския младежки координационен комитет, който управлява Европейската младжека мрежа към Червен кръст и Червен полумесец. БМЧК – Смолян, изказва благодарности към Дирекция „БМЧК” към НС на БЧК за предоставената възможност и подкрепата по реализирането на проекта, както и към хотел „Кипарис Алфа” гр.Смолян за гостоприемството и топлото отношение към нас.

Вирни се горе