Шефът на планинските спасители в кома

Шефът на планинските спасители в кома

Директорът на Планинската спасителна служба е в тежко състояние във Военномедицинска академия в София след нелепо падане по стълбите. 65-годишният Методи Тодоров е пострадал снощи в базата на планинските спасители „Студенец" в Пампорово. Шефът на спасителите бил в командировка в курорта, а в четвъртък вечерта бил с колеги на механа, пише standartnews.com.

Нелепият инцидент е станал около полунощ, когато се прибрал в базата и паднал по стълбите между втори и трети етаж. „Падна нелепо на стълбите", лаконично коментираха спасители в Пампорово. Най-вероятно му прилошава и при падането сериозно е наранил главата си.

Около 03 ч. в петък по спешност е транспортиран в смолянската болница, където е останал за няколко часа в интензивното отделение. Постъпил е с комоцио и тежка травма на главата, потвърдиха от здравното заведение. Вчера около 7.30ч. сутринта шефът на планинските спасители беше транспортиран с военен хеликоптер за София, където е опериран по спешност. Скенерът е показал застрашаваща живота му тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка, а лекарите се борят за живота му.

„Беше в кома, състоянието му е много тежко", коментира д-р Красимир Събев, който бил в екипа, транспортирал Тодоров с линейка до хеликоптера. „Сигнали за инцидента не са подавани нито в полицията, нито в прокуратурата. Въпреки това направихме проверка, няма данни за престъпление", коментира окръжния прокурор Тодор Деянов.

Вирни се горе