7 април - Международен ден на здравето

7 април - Международен ден на здравето

Екипът на SmolyanNews.com честити професионалния празник на всички здравни работници !!!

Днес се отбелязва Международният ден на здравето. На тази дата празнуват лекари, медицински сестри, фармацевти и всички, които работят в областта на здравеопазването.

7 април е обявен за Ден на здравето още през далечната 1948 г. От 1964 г. тази дата започва да се отбелязва и у нас като деня на здравния работник.

“Безопасността на храните” – това е темата на Световната здравна организация за 2015 г., с която се отбелязва Световният ден на здравето днес. Тази година глобалната стратегия за намаляване тежестта на хранителните заболявания включва разпространение на здравни послания, насочени както към потребителите, така и към производителите и доставчиците на храни.

Във връзка със Световния ден на здравето, РЗИ – Смолян ще предостави на различни групи от гражданството информационни материали – брошури, постери, плакати и 3-минутен обучителен филм „5 ключа за по-безопасна храна”, получени от Министерството на здравеопазването. Освен това, ще бъдат извършени профилактични очни прегледи на деца от Смоля и Златоград и ще бъде отслужен молебен за здраве в храм “Св.Висарион”.

Вирни се горе