Времето остава много студено

Времето остава много студено

Студът и ниските температури в цялата страна доведоха до редица температурни рекорди.

Най-ниската за тази зима температура от минус 28 градуса е измерена днес в 07:20 ч. в Севлиево. Това съобщи за БТА метеорологът Иванка Иванова. По думите й от седмица в града температурата не е била по-висока от минус 20 градуса, но вчера, когато е било минус 24 градуса, и днес е най-студено.

Минус 23 градуса по Целзий са показали в 05:00 ч. термометрите в град Кнежа. Това съобщиха от филиала в Плевен на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Днес времето ще остане без никаква промяна. Отново в 16 области е обявен оранжев код за опасно ниски температури, а в останалите 12 области – кодът е жълт.

Специалисти съветват: В студа и мъглата носете шалове и естествени материи

В понеделник следобед облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг. Температурите ще се повишат, максималните ще са между -5° и 0° в Северна България, а в Южна България- до 2-3°. Във вторник затоплянето ще продължи. Облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. През следващите дни в планинските райони ще е предимно слънчево, там ще се затопли още.

Вирни се горе